Мед Атлант

Справу про захоплення заводу загиблого атовця Марка Паславського веде прокуратура Франківщини

Прокуратурою Івано-Франківської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом протиправного заволодіння майном ТОВ «Русава-К», яке належало загиблому в зоні проведення АТО добровольцю, українцю американського походження – Марку Паславському. Громадянину США належало 97,21% статутного капіталу товариства, повідомляє сайт обласної прокуратури. 

Під час досудового розслідування даного кримінального провадження встановлено, що група осіб, користуючись фактом трагічної загибелі Марка Паславського в зоні проведення АТО, організувала документальне виготовлення, оформлення, підписання та реєстрацію правочинів із використанням підроблених документів, на підставі яких протиправно заволоділа майном ТОВ «Русава-К».

На даний час прокуратурою області повідомлено про підозру ТРЬОМ особам, зокрема депутату Київської обласної ради, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. З ст. 206-2 («Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації») КК України.

Розслідування триває.

Раніше у  Facebook генпрокурор Юрій Луценко повідомив

“В резонансній справі рейдерського заволодіння агрокомплексом “Росава-К”, який належав загиблому в АТО добровольцю, українцю американського походження Марку Паславському, оголошено підозру депутату Київської облради В. Карлюку”, – зазначив він.

За даними слідства, після смерті Паславського з’явилися нові власники агрофірми, які підробили протокол загальних зборів учасників ТОВ “Росава-К”.

Внаслідок таких незаконних дій були виведені зі складу засновників товариства власник 3% акцій і компанія-засновниця, представником якої був Паславський.

Також було встановлено, що договір купівлі-продажу про продаж частки статутного капіталу ТОВ “Росава-К” виготовлений і підписаний вже після загибелі Паславського.

Марк Паславський народився у 1959 році в українсько-американській родині в Нью-Йорку. Переїхав в Україну в 1990-х роках, працював менеджером з продажу металопродукції, а також у фінансовому секторі в Києві, Харкові й Москві. У квітні 2014 року приєднався до батальйону “Донбас”, перед цим прийнявши українське громадянство. Мав позивний “Франко” – на честь Івана Франка.

Загинув 19 серпня 2014 року у боях за Іловайськ. Похований на Аскольдовій могилі у Києві.

Президент Петро Порошенко нагородив Паславського орденом Данила Галицького

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...