Мед Атлант

Дерещук вимагає викликати швидку на кожне судове засідання

Сьогодні, 20 травня, у Франківському міському суді відбулося засідання у справі Михайла Дерещука, на прізвисько “Дира”. У центрі міста він стріляв у Ігоря Гербіна, після чого підприємець помер у лікарні.

На сьогоднішнє засідання не з’явився свідок Корнута. Як повідомив представник поліції, він знаходиться за кордоном, виїхав 15 травня. Поліцейському повідомив, що поїхав на день народження брата. Двоє інших свідків також не перебувають у місті.

На суді Дерещук заявив про порушення своїх прав. Зокрема, це стосується стану його здоров’я. На кожне засідання підозрюваний бажає викликати швидку допомогу. На його думку, судді навмисно затримують справу.

“Відвід скоро буде”, – зазначив Дерещук суддям.

Опісля розгляду заяви Дерещука, прокурор зачитав письмові докази. Серед них була довідка про смерть, у ній зазначено про поранення й травми на тілі Гербіна – поранення лівої легені, нирки, живота. У висновках експертизи йдеться про вогнепальні поранення. На зброї, з якої стріляли в Гербіна, виявили сліди ДНК підозрюваного Дерещука.

За висновками психіатра, психічними розладами Дерещук не страждав і не страждає.

На ці дані прокурора підозрюваний сказав, що психіатру, який проводив дослідження, слід самому обстежитися. Речі, у яких здійснив напад на Гербіна, Дерещук для перевірки надав сам. Письмові докази долучили до справи.

Наступне судове засідання призначили на 26 червня. Дерещук подав клопотання щодо зміни запобіжного заходу. Суд ухвалив продовжити тримання під вартою до 18 липня.

Нагадаємо, стріляв затриманий Михайло Дерещук  у відомого франківського підприємця Ігоря Гербіна 31 липня. Бізнесмен припаркувався поруч свого магазину. В цей момент нападник, який проходив повз автомобіль, випустив у бокове скло, поруч шофера, 6 куль. Після чого зник з місця події. Стрілянина трапилася на очах у десятків перехожих. Крім того, нападника зафіксували камери відеоспостереження, яких у тому районі чимало.Через 6 годин після цього підозрюваного затримали в одному з навколишніх сіл Івано-Франківська під час намагання переховатися з одного місця в інше. Між чоловіками напередодні трапився конфлікт, в ході якого підозрюваний отримав тілесні ушкодження і вирішив помститись. 9 серпня Ігор Гербін помер у лікарні. У Франківську підприємець був відомий під прізвиськом “Червонєц”. Згодом у мережі з’явилось відео, яке, ймовірно, стало причиною стрілянини.

На останньому засіданні 25 лютого, була допитана свідок, яка стверджувала, що Дерещук їй погрожував. Обвинувачений заперечив це й зазначив, що між ними були стосунки.

11 квітня на засіданні суд пострановив, що Дерещука триматимуть під вартою до 9 червня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...