Мед Атлант

Через негоду на Прикарпатті без електропостачання залишилися декілька населених пунктів

Через негоду на Івано-Франківщині без електропостачання залишилися декілька населених пунктів.

Уночі з 20 на 21 травня майже по всій території Івано-Франківської області пройшли сильні вітри та грози з градом. Негода стала причиною знеструмлення у дев`яти районах області.

Станом на 9:00 через зливи 15 населених пунктів Прикарпаття залишилися без електропостачання, 19 – частково. Про це повідомили у прес-службі “Прикарпаттяобленерго”.

Найбільше постраждали жителі 3 районів – Богородчанського, Долинського та Тисменицького. Трохи менше негода зачепила Галицький, Калуський, Косівський, Надвірнянський та Тлумацький райони.

Протягом ночі повністю чи частково знеструмлювались 120 населених пунктів області, але завдяки оперативним заходам, аварійні вимкнення поступово ліквідовувались.

Найчастіші причини вимкнень – обриви на лініях електропередач через падіння гілок дерев, підтоплення та пошкодження на опорах та трансформаторах. Також, у Тисменицькому та Надвірнянському районах, дві лінії залишаються вимкненими на вимогу ДСНС в Івано-Франківській області, доки рятувальники надають допомогу населененню, – йдеться  у повідомленні.

Зазначимо, синоптики попереджають про збереження складних погодних умов на території області – протягом наступних двох діб збережеться шквалистий вітер, а також ймовірність грози та граду.

Читайте також: На Прикарпатті затопило близько 20 населених пунктів: люди вимушено покидають свої домівки. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...