Мед Атлант

Франківська молодь вперше зібралася на молитву Тезе в палаці Потоцьких

У суботу, 25 травня вперше на території Палацу Потоцьких, що є пам’яткою архітектури та містобудування історичного значення у м. Івано-Франківську відбулася молитва в дусі Тезе.

Зустріч, організована Молодіжною комісією Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ об’єднала близько п’ятдесяти учасників, інформує пресслужба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. Супроводжував молитву своїм співом молодіжний хор Осанна та ансамбль “Ave Maria” з  храму  Царя Христа  м. Івано-Франківська.

Голова Молодіжної комісії о. Михайло Віхоть  звернувшись до присутніх зауважив, що сьогодні багато молодих людей, які мають різноманітні духовні потреби часто бояться переступити поріг храму і тому проводити подібні молитовні зустрічі є необхідно.

Довідково.

Спільнота Тезе, яка розташована у французькому регіоні Сона і Луара, в Бургундії була заснована 1940 року братом Роже Шютцом. Сьогодні спільнота налічує понад сто братів різних національностей. Серед них є і протестанти, і католики. Вони живуть і моляться разом. Брати походять із 30 різних країн, найбільше – з Франції, Німеччини, Італії.

Молитва, яку практикують у спільноті Тезе відома у багатьох християнських спільнотах. Загалом молитва Тезе за структурою поєднює читання духовних роздумів, псалом, читання Євангелія та молитву вірних. Одним із невід’ємних елементів молитви є “спів Тезе”. І навіть ті, що не мають особливих вокальних даних, можуть співати невеликі повторювані канти різними мовами. Кожний тут знаходить щось для себе, але головне – це зустріч із Богом.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...