Мед Атлант

Бери вище: ІФНТУНГ

«МІСТО» продовжує розповідати про заклади вищої освіти Прикарпаття. Цього разу — про Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, переваги якого — в його унікальності. Університет здійснює підготовку фахівців для нафтогазового комплексу та суміжних галузей не тільки України, а й інших держав, виконує науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи для підприємств і установ різних галузей економіки нашої держави. Абітурієнти охоче обирають цей ЗВО, адже тут можна одночасно й вчитися, й працювати, а також – отримати два дипломи (державного та європейського зразків). В ІФНТУНГ створені всі умови для забезпечення високої якості підготовки майбутніх фахівців та всебічного розвитку студентів. Університет має сучасну матеріально-технічну базу: високотехнологічні лабораторії «нових поколінь»; 12 навчально-лабораторних корпусів; 8 гуртожитків; базу відпочинку; бази практик; спорткомплекс, який відповідає нормативам олімпійських спортивних споруд. Завдяки організації навчального процесу відповідно до замовлень роботодавців близько 70% студентів отримують роботу. Так, цьогоріч ІФНТУНГ визнано одним із лідерів в Україні щодо працевлаштування випускників.

 

Все найкраще — для майбутніх фахівців!

В ІФНТУНГ створені всі необхідні умови для якісного навчання, творчого зростання, дозвілля та проживання студентів.

ЗВО має сучасну матеріально-технічну базу, яка вдосконалюється з кожним роком. За сприяння вітчизняних та іноземних галузевих компаній в університеті відкрито низку високотехнологічних лабораторій «нових поколінь»: апаратно-програмних засобів «SIEMENS»; тампонажних розчинів; автоматизованих систем керування та промислових телекомунікацій «Phoenix-Contact»; Smart-технологій, а також працює «IT-Академія» тощо. Це створює умови для підготовки висококваліфікованого фахівця, який вміє працювати з новітнім обладнанням.

Для того, щоб студентам було легко та приємно жити і вчитися, університет дбає про гідні умови в гуртожитках. ІФНТУНГ має на балансі 8 гуртожитків, де мешкають студенти з усіх восьми інститутів. Всі гуртожитки забезпечені необхідними умовами для проживання, занять та відпочинку.

В університеті надають студентам можливість реалізувати свій творчий потенціал, сприяють самовдосконаленню та самореалізації. В ІФНТУНГ студенти можуть активно займатися спортом та художньою самодіяльністю.

Так, на базі ІФНТУНГ працює другий в Україні за масштабами та єдиний в області спорткомплекс, який відповідає нормативам олімпійських спортивних споруд. Він включає: легкоатлетичний стадіон; 5 спортивних залів, які відповідають вимогам проведення всеукраїнських змагань; легкоатлетичний манеж; тренажерний зал; зал для настільного тенісу, де проводяться змагання міжнародного рівня, а також зал, пристосований для спортсменів з проблемами опорно-рухового апарату; футбольне поле; 4 спортивних майданчики; сауну, масажний кабінет і кабінет лікарського контролю. Завдяки сонячним колекторам 25-метровий басейн працює протягом усього року, для студентів – безкоштовно. Тут функціонують 14 спортивних секцій: футбол, волейбол, плавання, настільний теніс, гандбол, важка та легка атлетика, бокс, шахи, спортивна та ритмічна гімнастика, всі види боротьби.

 

ІФНТУНГ — складова міжнародної нафтогазової освіти

Висока якість навчання, європейський підхід до наукової діяльності – це пропонують в ІФНТУНГ – визнаному центрі вищої нафтогазової освіти і науки. На сьогодні до складу університету входять 8 науково-дослідних інститутів; 3 коледжі й фізико-технічний ліцей; кафедра військової підготовки, яку справедливо називають кузнею офіцерських кадрів, адже вона визнана одним із кращих військових навчальних підрозділів з підготовки військових фахівців – офіцерського корпусу. Щороку на кафедрі складають присягу близько півтисячі курсантів з усіх ЗВО Івано-Франківська.

В університеті навчається близько 10 тисяч студентів, серед яких 500 іноземців із 42 країн світу. Університет готує бакалаврів із 35 спеціальностей, а магістрів – із 43. Випускники ІФНТУНГ отримують дипломи державного зразка, а кращі студенти проходять магістерський курс у Краківській гірничо-металургійній академії ім. С.Сташиця та Поморській Академії в м.Слупськ й отримують польський диплом магістра, який визнається у країнах Європейського Союзу. На сьогодні в програмі подвійних дипломів задіяні студенти 15 спеціальностей. Окрім того, щороку є можливість стажуватися в Польщі, Німеччині, Туреччині, Румунії, Австрії, Норвегії, Чехії, Греції, Македонії, Індії, Канаді.

 

І вчитись, і працювати

ІФНТУНГ  – один із перших ЗВО в Україні, де запровадили дуальну форму навчання. Так, студенти старших курсів мають можливість навчатися на денній формі, отримувати стипендію й одночасно працювати відповідно до укладеного договору.

Університет співпрацює з майже двома сотнями галузевих підприємств, установ та організацій, які є потенційними роботодавцями. До ІФНТУНГ постійно звертаються керівники фірм різних галузей у пошуку фахівців. В університеті часто практикують зустрічі з роботодавцями, регулярно проводять бізнес-дні, кар’єрні заходи для випускників.

Показово, що цьогоріч ІФНТУНГ визнано одним із лідерів в Україні щодо працевлаштування випускників. Майже сімдесят відсотків випускників отримують роботу завдяки роботі профорієтаційних підрозділів університету.

 

Відповідно до вимог ринку

В університеті постійно удосконалюють організацію навчального процесу відповідно до замовлень роботодавців і вимог ринку. Цьогоріч в ІФНТУНГ відкриють нові спеціальності: «Галузеве машинобудування»; «Прикладна фізика та наноматеріали»; «Теплоенергетика». Також планують розпочати підготовку фахівців за спеціальністю «Кібербезпека». Окрім того, в ЗВО стартують нові освітні програми: «Проектний менеджмент», «Регіональне управління», «Енергетичний менеджмент та інжиніринг», «Фізика новітніх джерел енергії» та інші. Такі спеціальності й освітні програми продиктовані вимогами ринку, адже в деяких галузях взагалі немає потрібних фахівців, як-от теплогазопостачання й вентиляція.

За матеріалами прес-служби ІФНТУНГ

Стаття опублікована в журналі МІСТО № 26

*Передрук матеріалу дозволяється тільки за погодженням з редакцією.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...