Мед Атлант

З Прикарпаття депортували 69 іноземців

З Івано-Франківської області і взагалі за межі України примусово депортували 69 іноземних громадян з категорії так званих неврегульованих мігрантів.

Операція «Мігрант», про яку ми так часто згадували упродовж двох місяців, завершилася. Однак заходи міграційної служби і правоохоронних органів щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері тривають без часових рамок. Реалії буднів засвідчують, що і сьогодні, і завтра роботи на цьому напрямку вистачатиме. І це природньо. Адже чим більшою є кількість іноземних громадян, які з тих чи інших причин перебувають в Україні, тим більшою є ймовірність порушень нашого національного законодавства про правовий статус іноземців, – повідомляють на сторінці УДСМ Івано-Франківської області.

По-перше, в процесі роботи було виявлено і задокументовано 11 фактів незаконного перебування в Україні класичних за визначенням нелегальних мігрантів, які свідомо ухилялися від примусового повернення в країну походження. Сімох іноземців на підставі рішення суду вже примусово видворено, чотирьох – поміщено у Волинський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства до вирішення питання з придбання авіаквитків.

По-друге, 51 іноземний громадянин, стосовно якого органи міграційної служби прийняли рішення про примусове повернення у країну походження у зв’язку з порушенням правил перебування на території України, теж виїхав за межі нашої країни. Семеро осіб ще мають час це зробити.

По-третє, щодо 24 громадян-іноземців, які порушили строки законного перебування на території України, прийнято рішення про заборону їхнього в’їзду до нас протягом визначеного часу.

По-четверте, громадяни інших держав повинні усвідомити, що за порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства передбачено не декларативна, а реальна відповідальність. Наслідки вчиненого правопорушення – штрафні санкції, рішення про скорочення терміну перебування в Україні, видворення за межі України, заборона в’їзду на певний період.

По-п’яте, державний бюджет поповнився майже 250 тисячами гривень, сплачених іноземцями-правопорушниками, виявленими на території Івано-Франківщини.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...