Мед Атлант

«Вигодський лісгосп» відвідала делегація з Словенії

ДП «Вигодський лісгосп» відвідала делегація з Університету в Любляні (Словенія), біотехнічного факультету, кафедри лісової техніки і економіки.

Ця зустріч відбулась в рамках міжнародної програми Еразмус. Про це повідомляють на сторінці лісгоспу.

Зустріли гостей у залі засідань головної адмінбудівлі Вигодського лісгоспу. Головний інженер Ігор Заяць ознайомив присутніх з основними напрямками діяльності підприємства, після чого був продемонстрований фільм «Всихання лісів у ДП «Вигодський лісгосп» з квадрокоптера».

Заступник директора Українського науково-дослідного інституту гірського лісівництва Володимир Коржов розповів про проблеми всихання лісів на Прикарпатті та важливість будівництва лісових доріг, як один з чинників для подолання цього явища.

Після теорії перейшли до практики, то ж виїхали у Людвиківське лісництво. Тут в урочищі Сопотей лісничий Михайло Павлик показав гостям об’єми такого жахливого природнього явища, як всихання смерічників та як, у Вигодському лісгоспі з цим боряться. Найперше що треба це звісно оцінити проблему, то ж лісники використовують сучасний квадрокоптер та провести певні господарські заходи, а для цього потрібні вже потрібна мережа лісових доріг, Людвиківське лісництво, є одним з лідерів по проектуванню та будівництву таких доріг. Також у лісгоспі широко використовуються спеціальні пастки з феромонами для моніторингу та відловлюванню жуків-короїдів.

Науковці змогли наочно оцінити на лісосіці роботу лебідки Тайфун MOZ 300 (виробництва Словенія), за допомогою якої розробляють важкодоступні для звичайної техніки ділянки.

Довідково:

Еразмус — програма обмінів студентів, викладачів та науковців країн-членів Євросоюзу, а також Ісландії, Ліхтенштейну, Македонії, Норвегії, Туреччини. Програма надає можливість навчатися, проходити стажування чи викладати в іншій країні, що бере участь в програмі. У Єврокомісії Erasmus назвали найуспішнішою освітньою програмою ЄС і важливим інструментом боротьби з молодіжним безробіттям. У складі делегації зокрема прибули професор Матеуш Міхеліч, професор Антон Пойє, дослідник Вася Лєбан, аспірант Урбан Житко і лісничий Тіна Міхеліч.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...