Мед Атлант

На Івано-Франківщині знайшли роботу більше 36 тисяч людей

На Івано-Франківщині роботодавці працевлаштували більше 36 тисяч найманих працівників.

Про це повідомляє Державна фіскальна служба Івано-Франківської області. Дані  – за 5 місців цього року.

Також, з метою узаконення трудових прав “тіньових” працівників  перевірили 81 суб’єкт господарювання, які мали потенційні “трудові” ризики. За результатами перевірки роботодавці оформили належним чином трудові відносини з 129 найманими працівниками.

Окрім того, на комісіях, створених при держадміністраціях, заслухали керівників 556 юридичних осіб та 470 підприємців, в яких рівень заробітної плати нижчий, як законодавчо встановлений.

Результатом заслуховувань є підвищення рівня заробітної плати 501 підприємством і 422 фізичними особами – підприємцями та додаткові надходження до бюджету 347,9 тис грн податку на доходи фізичних осіб та 407,7 тис грн єдиного внеску, – зазначають у ДФС.

Кожен працівник за допомогою “Електронного кабінету” може отримати інформацію про суми нарахованого та виплаченого доходу чи звернутися до Центру обслуговування платників із заявою про отримання такої інформації, інформують податківці. Якщо ж виявиться, що роботодавець ігнорував права найманих працівників та ухилявся від оподаткування, то отримана інформація від органів ДФС може слугувати для звернення до контролюючих органів.

Читайте також: В Івано-Франківській області 35 мільйонерів, – ДФС.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...