Мед Атлант

Делегації Польщі, Литви, Латвії, Словаччини, Естонії і Грузії покидають ПАРЄ і їдуть додому за консультаціями — депутат

Делегації Польщі, Литви, Латвії, Словаччини, Естонії і Грузії в Парламентській асамблеї Ради Європи підтримали демарш України і покинули сесію.

Вони повернуться додому для консультацій з власними урядами і парламентами.

Про це повідомив народний депутат, член делегації України в ПАРЄ Леонід Ємець.

За його словами, члени цих делегацій звертаються до урядів і парламентів своїх країн щодо вирішення питання подальшої участі у роботі ПАРЄ. Про це повідомляє “Громадське”.

Такого в ПАРЄ ще не було!Вчора українська делегація в ПАРЄ заявила про демарш. Сьогодні Польща, Литва, Латвія,…

Опубліковано Леонідом Ємцем Середа, 26 червня 2019 р.

Делегації цих країн та делегація України підписали відповідну заяву.

Безумовне відновлення прав російської делегації без дотримання Росією будь-якої з численних вимог Асамблеї суперечить базовим цінностям Ради Європи і її уставу. Це невірний сигнал країні, яка вдається до військової агресії, отруєння людей, порушення прав своїх громадян і не заохочує, а намагається дестабілізувати демократію в усій Європі, — йдеться в заяві.

Делегації вказаних країн наголошують — після повернення російської делегації вони «не мають відповіді для свої народів, як Рада Європи захищатиме їхні права, якщо вона більше зацікавлена у захисті агресора, а не жертв агресії та репресій».

Делегації вважають, що майбутнє ПАРЄ перебуває під загрозою, бо Рада Європи втрачає довіру людей.

Ми повертаємося додому, щоби проконсультуватися з нашими урядами і парламентами про спільні дії на Асамблеї на наступних сесіях, — йдеться в заяві.

Нагадаємо, на засіданні 26 червня ПАРЄ підтвердила своє рішення про повернення російської делегації з усіма повноваженнями. Після цього українська делегація покинула засідання.

Раніше члени ПАРЄ проголосували за рішення, яке дозволяє повернення російської делегації до асамблеї попри санкції.

25 червня російську делегацію «запросили до роботи» в ПАРЄ. Українська делегація припинила роботу на сесії ПАРЄ після повернення Росії.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що розчарований рішенням ПАРЄ.

Парламентська асамблея Ради Європи наклала на Росію санкції у квітні 2014 року через анексію Криму та війну на Донбасі, таким чином позбавивши росіян права голосу. Через це російська делегація припинила участь у роботі ПАРЄ. Також Росія не платить внески до Ради Європи з червня 2017 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...