Мед Атлант

“Зустрічають на колінах” – в Херсоні ховають відому волонтерку і медичку Ірину Шевченко, яка загинула в зоні ООС

Сьогодні у Херсоні прощаються з Іриною Шевченко – однією з двох військових, які загинули під Водяним у зоні ООС, повідомляє newday.kherson.ua

Два дні тому санітарний «Хаммер», який вивозив пораненого і був позначений величезними червоними хрестами, з важкої зброї – ПТРК — обстріляли терористи. Водій загинув одразу, а жінка-медик від тяжких поранень і опіків померла у лікарні.

Ірина Шевченко була активною учасницею Євромайдану в Херсоні, а з окупацією Криму стала волонтеркою, допомагаючи переселенцям та військовим.

У 2015 році вона пішла до Збройних сил України, ставши військовим медиком. Героїчна жінка врятувала багатьох поранених і нагороджена орденом «За мужність». На фронті бійці називали її мамою. Провести в останню путь маму Іру до Херсона прибули бійці з її рідної 36-ї бригади морпіхів.

Потім труну з тілом загиблої перевезли до обласного палацу молоді і студентів, і в ці хвилини прощання Іриною Шевченко триває там. Поховають військового медика і волонтерку на Алеї слави, що на центральному міському кладовищі в с. Геологів.

ФОТО/ВІДЕО – ПІК

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...