Мед Атлант

За пів року прокуратура вирішила всього 821 з 1787 звернень громадян: більше 900 з них перенаправлено

За 6 місяців 2019 року до органів прокуратури області надійшло 1 787 звернень, вирішено –821, що становить 46% від загальної кількості.

Упродовж зазначеного періоду надійшло 38 звернень від народних депутатів України, із яких 36 вирішено по суті, у тому числі 1 – задоволено, 2 звернення виключено з обліку. Про це повідомляють в секторі комунікації прокуратури області.
Через відсутність повноважень щодо здійснення нагляду за додержанням і застосуванням законів до інших відомств за належністю скеровано 944 звернення, що становить 53% від загальної кількості.
Значною залишається кількість скарг громадян на дії чи бездіяльність працівників підрозділів ГУНП України в області. З питань досудового розслідування органами прокуратури розглянуто 563 звернення, 29 із яких надійшли від народних депутатів України.
Загалом органами прокуратури області впродовж першого півріччя 2019 року задоволено 34 звернення або 4,1% від вирішених.
За результатами розгляду звернень громадян внесено відомості до ЄРДР про вчинення 18 кримінальних правопорушень.
Порушень строків розгляду звернень не допущено.
Належним чином забезпечено організацію особистого прийому громадян. Працівниками прокуратур прийнято 481 особу, в тому числі 75 – безпосередньо керівниками прокуратур, з них 11 – особисто прокурором області.
Впродовж першого півріччя 2019 року першим заступником та заступниками прокурора області здійснено 17 виїздів у місцеві прокуратури, де проведено особистий прийом громадян.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...