Мед Атлант

У Франківську перевіряють стан котлоагрегатів

Одними з найбільш відповідальних агрегатів в галузі теплогенерації є водогрійні жарові котли, що створюють теплову енергію в котельнях підприємства.

Їх надійна робота впродовж цілого опалювального сезону – запорука безперебійної подачі тепла в оселі наших абонентів. Тому особливо важливим є підготовка цих установок до наступного опалювального сезону 2019/2020 рр.

У цьому році заплановано проведення ТО (технічний огляд) для дев’яти котлів. На сьогодні вже виконано опосвідчення чотирьох котлів: трьох в котельні, що на вулиці Угорській, 6а і одного в котельні, що на вулиці Шевченка, 34а. Решта котлів пройдуть опосвідчення в заплановані терміни і про їх готовність свідчитиме відповідний Акт. Попереду напружена робота з підготовки до зими.

Підготовка до кожного опалювального сезону не обходиться без технічного огляду стану водогрійних котлів. Спеціалісти нашої служби разом із працівниками теплових районів здійснюють обстеження стану котлоагрегатів. Для цього виконується демонтаж пальників і ретельно діагностуються всі водогрійні труби і вузли котлоагрегатів. Вивчається стан водогрійних труб за методом товщинометрії, дефектоскопії, візуального аналізу безпосередньо всередині котлів. Після цього здійснюються ремонтні роботи виявлених дефектів. Завершує підготовку до роботи котла в зимових умовах гідравлічне випробування на міцність і щільність, – розповідає Володимир Шотурма, головний метролог Служби головного енергетика ДМП «ІФТКЕ».

Кожний котел проходить також технічне опосвідчення через певний проміжок часу експлуатації. Перед початком міжопалювального періоду складається і узгоджується графік проведення такого технічного опосвідчення експертами Карпатського ЕТЦ. Для котлів «ВК» регламент проведення технічного опосвідчення складає раз на чотири роки.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...