Мед Атлант

Італійський суд виніс вирок нацгвардійцю Марківу – 24 роки ув’язнення

29-річному українцю дали великий термін ув’язнення, звинувативши у смерті фотографа та перекладача в 2014 році під час обстрілу в Донбасі

Нацгвардійця Віталія Марківа в Італії засудили до 24 років ув’язнення. Про це із залу суду повідомила кореспондент Hromadske.

Українця звинуватили в причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі в Донбасі в 2014 році.

Рішення суд оголосив без мотивувальної частини. Також Марківа зобов’язали виплатити компенсацію родині загиблого.

Італійські прокурори вважають загибель Роккеллі умисним вбивством. За їхньою версією, перебуваючи на горі Карачун, Марків передав інформацію про місцезнаходження журналістів українській армії.

Захист відкидав ці звинувачення, наполягаючи на тому, що журналісти перебували в зоні війни без розпізнавальних знаків і стали жертвами перехресного вогню.

Італійська сторона відмовилася від проведення слідчих дій на місці події, а також проігнорувала пропозиції України про створення спільної слідчої групи.

Раніше Марків виголосив останнє слово перед вироком.

Судовий процес у справі Марківа почався в липні 2018 року.

29-річного українця звинуватили в причетності до загибелі в Донбасі італійського фотографа Андреа Роккеллі, російського перекладача Андрія Миронова і в спробі вбивства французького фоторепортера Вільяма Ругелона. Співробітники мас-медіа і перекладач потрапили під обстріл 24 травня 2014 року поблизу Слов’янську Донецької області.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що в матеріалах справи Марківа сторона звинувачення як доказ використовувала фейковий лист нібито Нацгвардії.

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...