Мед Атлант

Понад 2 мільярди гривень податку сплатили до бюджету платники Прикарпаття

Протягом січня-червня 2019 року від платників податків Івано-Франківщини до бюджету надійшло 2417,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що на 430,4 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

Найбільші суми податку до зведеного бюджету сплачено платниками обласного центру Прикарпаття – 892,9 млн грн, Коломийського району – 237,1 млн грн, Калуського району – 231,8 млн грн, Долинського району – 180,9 млн грн, Надвірнянського району – 141,9 млн грн, Тисменицького району – 117,5 млн грн та Галицького району – 111,1 млн гривень. Про це повідомляють в Головному управлінні ДФС Івано-Франківської області.

Основну питому вагу в надходженнях податку на доходи фізичних осіб займає податок, що сплачується податковими агентами із доходів у вигляді заробітної плати – 91,8 відсотків та складає 2196,2 млн гривень.

Крім того, податок на доходи фізичних осіб є й найвагомішим джерелом надходжень до місцевих скарбниць та становить більше 60 відсотків від їх загальної суми. За вказаний період прикарпатські бюджети отримали 1803,4 млн грн податку, що перевищує надходження минулого року на 322,8 млн гривень.

Податківці наголошують, що протидія тіньовим процесам на ринку праці – одне із пріоритетних завдань фіскальної служби в області. Алгоритм дій чіткий, від роз’яснювальної роботи та заслуховувань керівників підприємств до контрольно-перевірочних заходів суб’єктів господарювання, де існують ризики виплати нелегальної зарплати та мінімізації сплати податкових платежів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...