Мед Атлант

Крилос готується до Всеукраїнської Патріаршої прощі. ПРОГРАМА

Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої покровительки Галицького краю в селі Крилос (Давній Галич) відбудеться 3-4 серпня. Очікується що цьогоріч вона буде особливо велелюдною, оскільки присвячена 30-річчю виходу УГКЦ з підпілля. У попередні роки, нагадаємо, у Крилосі збиралося до 50 тисяч прочан одночасно, пише Збруч.

Запланований традиційний піший хід паломників з Івано-Франківська, Калуша, Бурштина, а також виїзд колони велосипедистів із Голині. В усіх цих містах у суботу, 3 серпня, о 08:00 одночасно розпочнеться Божественна Літургія та благословення прочан у дорогу.

Кульмінаційним моментом прощі стане Архієрейська Божественна Літургія, яку у неділю (4 серпня) о 9:00 год. відслужить Патріарх УГКЦ Блаженніший Святослав.

4 серпня

16.00 – Зустріч прочан в с. Крилос (реєстрація).

17.00-19.00 – Сповідь, відвідування святих місць (храм, Хресна дорога, княжа криниця та чудотворне джерело святого Франциска)

– Молебень до Богородиці. Похід до княжої криниці, освячення води;

– Вечірня і урочисте виставлення чудотворної ікони Матері Божої для вшанування;

– Наука про історію ікони. Молитви на оздоровлення;

– Акафіст до Богородиці.

 

05 серпня

23.30 – 01.00 – Нічні чування перед Церквою (провадить семінаристи).

00.00 – 06.00 – Євангелізаційно-мистецька програма для молоді на стадіоні сільської школи. 06.00 – 07.30 – Прибуття прочан.

07.30 – 11.00 – Сповідь.

07.45 – Утреня.

08.45 – Зустріч Блаженнішого патріарха Святослава.

09.00 – Архиєрейська Божествення Літургія.

11.00 – 13.00 – приватне вшанування чудотворної ікони.

Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ та влада області спільно готуються до приїзду паломників. Обласна держадміністрація працює над організацією руху автотранспорту в дні прощі та вже провела необхідні санітарно-епідеміологічні заходи в самому Крилосі. Також відвели необхідну кількість екіпажів швидких допомог, які будуть супроводжувати прочан, організували волонтерську медичну службу.

«Цьогоріч ми очікуємо і готові прийняти ще більше прочан, і я хочу запевнити, що на сьогодні проводиться підготовка щодо комфортних умов перебування та гарантування безпеки учасників прощі», – запевнив заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк.

Тим часом Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ радить як духовно підготуватися до прощі.

Щоб приготуватися до прощі, слід обмірковувати. Чому йдете на прощу, що хочете попросити в Бога.

В дорозі, або в місці паломництва бажано висповідатися, причаститися під час спеціальної Літургії та отримати відпуст – спеціальне благословення та прощення гріхів. З собою прочани можуть взяти молитовники, вервиці, бо дорогою багато моляться. Хтось вирушає на прощу, аби зрозуміти чи змінити своє життя, хтось жертвує свій похід за здоров’я особисте чи рідних, молиться за щось чи когось.

Іти на прощу можуть навіть діти, якщо біля них є батьки чи опікуни, і літні люди, якщо мають для цього силу і здоров’я. До речі, останніми роками дуже часто на прощі йде молодь, аби знайти собі пару. Церква до такого ставиться добре, хоча це не повинно бути головною метою прощі християнина.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...