Мед Атлант

На Прикарпатті невдовзі з’явиться препарат для онкохворих

Понад 4 тисячі флаконів препарату з діючою речовиною аспарагіназа німецького виробництва невдовзі будуть доступні в регіонах. Їх закуплено за кошти державного бюджету.

Про це повідомила в. о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Препарат використовують для лікування дорослих та дітей з раком крові. Ліків достатньо, щоб забезпечити майже всю заявлену потребу. Ефективність та безпечність застосування аспарагінази у дітей підтверджено клінічними дослідженнями. Препарат схвалений та зареєстрований Комітетом з застосування лікарських засобів Європейського агентства з лікарських засобів (The European Medicines Agency’s Committee for Medicinal Products for Human Use).

Ці ліки мають значно вищу ефективність, ніж ті, які закуповувалися раніше. У майже 92% випадках лікування рекомбінантною аспарагіназою настає ремісія, а вживання препарату протягом 2 років знижує ймовірність виникнення рецидиву до 98% – зазначила Супрун. 

За цей час в Україні з’явилося 76 нових препаратів — вони зареєстровані й доступні для громадян. До прикладу, 90% препаратів за напрямком дорослої онкології сьогодні закуповують дешевше, ніж 2014 року.

Читайте також: Які ліки в лікарні видаватимуть прикарпатцям безкоштовно: пояснює МОЗ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...