Мед Атлант

На Івано-Франківщині проведуть фестиваль на честь Василя Баюрака за майже 300 тисяч гривень

Яремче стало переможцем проекту в рамках конкурсу “Малі міста – великі враження”.

Про це інформує відділ інвестиційної політики Яремчанського міськвиконкому у Facebook. На конкурс було подано проєкт “Баюракова бартка”, що став переможем. Загальна вартість проєкту складає 283 800 грн., з яких 198 660 грн. – кошти Міністерства культури України, 85 140грн. – кошти місцевого бюджету.

Проект “Баюракова бартка має на меті покращити туристичну конкурентоспроможність міста Яремче шляхом проведення фестивалю. Підґрунтям даного проекту є історичне минуле регіону. Особливістю фестивалю є живе театралізоване дійство та спортивні змагання, які дозволять перенести кожного гостя в епоху опришківських часів, – йдеться у дописі.

Фестиваль на його честь – стане чудовим способом нагадати про велич нашого народу. Історичний фестиваль “Баюракова бартка” – спосіб сприяння національно-патріотичного вихованню підлітків, спрямований на формування ціннісних орієнтирів, спільної історичної пам’яті та підвищення рівня громадянської свідомості молоді. У 2022 році місто святкуватиме 300 років з дня народження Василя Баюрака, тому започаткування щорічного фестивалю стане одним з етапів підготовки до святкування, кажуть у міськвиконкомі.

Довідково.

Василь Баюрак – спільник і наступник Олекси Довбуша, керівник опришківського руху на Прикарпатті в 1745–1754 роках. Про те, що Василь Баюрак є вихідцем саме з Яремчанщини, свідчать багато історичних джерел.

Читайте також: В Яремче провели День міста за підтримки Міжнародної Будівельної Компанії M GROUP DEVELOPMENT. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...