Мед Атлант

В Івано-Франківську розвалюються чотири будинки. ВІДЕО

Чотири триповерхові будинки, що на вулиці Галицькій 115-121 у Франківську, вже кілька років потребують капітального ремонту.

Усі вони зведені ще за часів Австро-Угорщини. Проживати тут небезпечно, адже стіни лущаться, дахи протікають, а у фундаменті з’явилися тріщини. Коли падає дощ – у під’їзді вода, а на підлогу сиплеться штукатурка. Мешканці нарікають,  мовляв, будинок руйнується на очах. Лагодять усе власними силами.

Сьогодні всі чотири будівлі без управителя. В міській раді пояснюють: кожен житловий будинок має власника – це самі мешканці квартир. Компанія-управитель тільки надає послуги, за які платити мають жителі.

Михайло Смушак, директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою, зауважує, що власниками квартир на Галицькій є самі мешканці, тому міська влада не зобов’язана виділяти кошти з бюджету на ремонт житла.

Мешканці у будь-який час можуть змінити управителя. Потрібно організувати збори і більшістю голосів переобрати його. Найкраще, звісно, створити ОСББ, – зауважив Смушак.

Єдине, чим може допомогти місто – це долучитися до співфінансування ремонтних робіт. Та для цього жителям потрібно створити ОСББ, і подати в міську раду спеціальний проект. Але це буде тільки половина потрібної суми – решту людям доведеться зібрати самостійно.

Місцеві депутати, кажуть мешканці, неодноразово чули від депутатів обіцянки про ремонт, однак до справи так ніхто і не взявся. На капремонт люди не сподіваються, просять хоча б поміняти дахи.

Детальніше сюжеті “Галичини”:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...