Мед Атлант

На кордоні затримали франківця, який видавав себе за угорця. ФОТО

Вчора, 8 серпня, прикордонники відділу “Краківець” задокументували два випадки підкупу посадовців прикордонної служби.

Аби уникнути відповідальності за спробу незаконного перетинання кордону пасажир автобусу запропонував прикордонникові хабар.  Про це повідомляють в Мостиському прикордонному загоні.

Посадовці проінформували поліцейських про дві спроби підкупу посадовців прикордонної служби за прийняття неправомірних рішень.

Так, у першому випадку, винагороду у розмірі 50 доларів США та 1000 гривень пропонував прикордоннику 38-річний громадянин України з Івано-Франківська, пасажир рейсового автобусу що прямував до Щецина.

В ході паспортного контролю чоловік спробував видати себе за громадянина Угорщини, надавши на перевірку угорський паспортний документ. В ході контролю з’ясувалось, що власник паспорта є громадянином України, відтак кордон у пункті пропуску він намагався перетнути без відповідного документу, чим порушив статтю 204-1 КУпАП.

Аби уникнути відповідальності чоловік запропонував військовослужбовцю Держприкордонслужби неправомірну винагороду, відтак був змушений окрім пояснень у справі про адмінправопорушення пояснювати свої протиправні дії ще й поліцейським.

Аналогічні пояснення згодом давав поліцейським і 19-річний водій ауді, київської реєстрації, який щоб не очікувати перед пунктом пропуску запропонував прикордонникові 200 гривень за позачерговий проїзд.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...