Мед Атлант

Як облаштовують двір на Симоненка – Миколайчука. ФОТО

У дворі на вулиці Миколайчука, 20а, 22-26,  Симоненка, 26, 28, 30 в Івано-Франківську тривають роботи з впорядкування прибудинкової території.

У планах чимало перетворень та не менше роботи: брукування доріжок, асфальтування проїздів, встановлення ігрових та спортивних майданчиків, вуличних меблів та озеленення, інформує пресслужба міського голови Руслана Марцінківа.

До облаштування велетенського двору підійшли творчо: розділили площу на так звану активну та пасивну частини. Усе для того, щоб максимально використати наявну площу для зручності громади.

Як розповів начальник управління інфраструктурної політики ДЖКПБ Назарій Рогів, при проектуванні старалися звертати увагу навіть на найменші дрібнички та особливості. «Ключовою проблемою, яку потрібно було вирішувати негайно, стало влаштування системи водовідведення. Тому прокладаємо мережі, щоб уникнути підтоплень. Загалом тут заплановано великий спектр робіт: парковка для автомобілів, доріжки, асфальтування та встановлення дитячих, спортивних майданчиків. Фактично, двір зонували на дві частини – у закутку облаштували парковку для автомобілів.  А на «активній» ділянці двору – передбачили ігровий дитячий та спортивний майданчики, вуличні меблі, урни для сміття, доріжки».

Варто наголосити, що проект реконструкції двору узгоджували з жителями. «Обговорення щодо проекту розпочали ще минулого року. На першу зустріч запросили експертів, що вивчали всі проблеми та підготували пропозиції. Потім до обговорення варіантів проекту залучили громаду.  Вже на цьому етапі кожен мав змогу внести свої корективи чи пропозиції щодо облаштування ігрової, відпочинкової зони тощо.  До обговорення активно долучилися жителі. Адже навколишні будинки вже мають досвід самоуправління. Наше ж завдання було – систематизувати ці пропозиції та втілити всі побажання в життя», – пояснила секретар міської ради Оксана Савчук. Також зауважила, що у планах – облаштування скверу імені Василя Симоненка.

Міський голова Руслан Марцінків наголошує, що роботи з ремонтів дворових територій проводять у кожному мікрорайоні міста. Все для того, щоб впорядкувати кожен куточок Франківська, зробити його затишним та зручним для мешканців. “Переконаний, що мікрорайону Каскад таке перетворення прийдеться до смаку”, – зізнався Марцінків.

Читайте також: В Івано-Франківську з’явиться ще одна “стометрівка”. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...