Мед Атлант

У Калуші готуються до відновлення Ратуші

14 серпня в електронній системі державних закупівель Прозоро оприлюднили договір на виконання передпроектних робіт по об’єкту “Реставрація та часткове відтворення пам’ятки архітектури місцевого значення “Ратуша” (охоронний №590 початок ХХ ст.) з добудовою адміністративного корпусу на вул. Костельній, 5 в м. Калуш Івано-Франківської області”, пише “Калуський формат” з посиланням на “Вікна”.

Договір укладало управління будівництва і розвитку інфраструктури міської ради з ТзОВ «Зелемінь» зі Львова. Загальна вартість становить понад 576 тисяч гривень. Згідно з ним, підрядник має виконати такі етапи робіт: попередні дослідження, комплексні наукові дослідження і ескізний проект з містобудівним розрахунком. Термін дії — до кінця наступного року.

У міському бюджеті на поточний рік для виконання передпроектних робіт з реставрації Ратуші заклали 237 тисяч гривень. Згідно з планом фінансування, цей етап є першим. Другий, вартістю майже на 340 тисяч гривень, планується виконати в наступному році, однак за умови, що у міському бюджеті будуть закладені на це кошти.

Раніше міська влада розглядала два варіанти відбудови Ратуші. Перший — зберегти її статус пам’ятки архітектури. Однак це унеможливлює добудову, а, значить, і обмежує використання споруди та значно здорожує вартість проекту. Другий — позбавити її охоронного статусу та відбудовувати як адміністративне приміщення. Проте, як з’ясувалося, останній варіант є неможливим. Відтак вирішили приступити до відновлення історичної будівлі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...