Мед Атлант

Денис Шмигаль: На Івано-Франківщині школи готові до початку нового навчального року

Денис Шмигаль: На Івано-Франківщині школи готові до початку нового навчального року, підготовка йде планово, без зривів, і перші дзвоники пролунають вчасно.

Про це сьогодні повідомив очільник області під час урочистого відкриття обласної серпневої конференції освітян краю.

Ми знаходимось на етапі реформ, етапі зміни політичного ландшафту країни. Паралельно відбуваються реформи в медицині, освіті, зокрема походить впровадження Нової української школи. Впевнений, що реформа освіти дасть змогу в найближчі 2-3 роки забезпечити визнання суспільством важливості і вагомості професії освітян, – наголосив Денис Шмигаль.

Також посадовець зазначив, що початкова школа в області повністю забезпечена новими підручниками, а для 5-х – 6-х класів підручники будуть доставлені 15-16 вересня, повідомляють на сайті ІФ ОДА.

Денис Шмигаль розповів, що проблемні питання в освітній галузі Прикарпаття обговорив з головою обласної ради Олександром Сичем і є бачення спільних дій в задоволенні освітніх проблем краю. «Я цим займаюсь і ми будемо їх вирішувати спільно з вами», – наголосив голова облдержадміністрації.

Спільно з головою обласної ради вони вручили нагороди освітянам – лауреатам обласної премії імені Івана Косика.

В роботі обласної конференції педагогічних працівників також взяв участь перший заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

Учасникам зібрання було представлено Галину Микитюк – керівника новоствореного територіального органу Державної служби якості освіти України.

Присутні ознайомилися з підсумками функціонування освітньої галузі 2018/2019 навчального року та пріоритетними напрямами розвитку освіти Івано-Франківщини у 2019/2020 навчальному році, проаналізували виклики освітньої реформи, стандарти загальної середньої освіти в Новій українській школі, інші актуальні питання розвитку освіти Прикарпаття.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...