Мед Атлант

Фестивалі наповнили місцеві бюджети на три мільйони гривень

За сім місяців 2019 року платники податків сплатили до місцевих бюджетів Прикарпаття 3,2 млн грн туристичного збору, що на 0,7 млн грн. більше ніж торік.

Про це повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Майже 2,0 млн грн туристичного збору надійшло до місцевих скарбниць у травні-липні. А це завдяки проведеним мистецько-культурним подіям, заходам та фестивалям. Як завжди, найбільші суми туристичного збору перерахували суб’єкти господарювання міста Яремче (2,4 млн грн.) та Івано-Франківська (0,5 млн грн).

Для українських туристів туристичний збір становить не більше 0,5% від мінімальної заробітної плати, а для іноземних – не більше 5%. Зокрема у 2019 році такий збір не може перевищувати 20,86 гривні за добу розміщення для українських туристів і 208,65 гривні (близько 6,5 євро) для іноземних туристів. Остаточний розмір туристичного збору встановлюється кожною окремою сільською, селищною, міською радою або радою об’єднаної територіальної громади для свого населеного пункту.

Нагадаємо, що 13 серпня набрав чинності наказ Міністерства фінансів України «Про внесення змін до форми Податкової декларації з туристичного збору» від 8 травня 2019 р. № 186, яким оновлено форму декларації з туристичного збору.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...