Мед Атлант

На Верховинщині запрацювала опорна школа. ФОТО

У найвисокогірнішій ОТГ Івано-Франківщини запрацювала опорна школа.

У Білоберізькій об’єднаній територіальній громаді, яка є найвисокогірнішою прикарпатською ОТГ, запрацював опорний навчальний заклад з трьома філіями. Про це повідомляє Івано-Франківський Центр розвитку місцевого самоврядування на сторінці у Facebook.

Від створення опорного навчального закладу у Білоберізькій громаді «виграли» всі учасники процесу. Насамперед, оновили матеріальну базу у самому Білоберізькому ліцеї, проте, не забули і про філії. Замість «повільної смерті» у зв’язку з ліквідацією юридичної особи і перетворення на філію, тут відбулось справжнє оновлення.

Адже, як говорить завідувач Барвінківської початкової школи Білоберізької ОТГ Лілія Сливчук, тих 18 учнів у двох класах-комплектах, мають усе те ж саме, що і в учні в ліцеї у центрі громади.

 

В опорному навчальному закладі Білоберізької ОТГ зараз загалом навчається 170 дітей.

Як розповідає директорка ліцею Марія Дудидра, школа у громаді була і раніше прототипом опорного навчального закладу. Якість освітньої послуги у порівнянні з сусідніми ліцеями настільки разюче відрізнялась, що до Білоберізької школи віддавали дітей навіть з сіл сусіднього Косівського району. Зараз таких учнів у закладі 32.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...