Мед Атлант

Квест, вихід на полонину та нове приміщення шкільного лісництва: «Тиждень лісу» у Солотвинському лісгоспі

«Тиждень лісу» у Бородчанському лісництві Солотвинського лісгоспу розпочався квестом між шкільними лісництвами району.

Всього у заході взяли участь 6 шкільних лісництв, які змагалися між собою у знанні природи рідного краю та лісівничих питань. Кожна команда намагалася якнайкраще виконати поставлені завдання. Гра захопила школярів, але перемогли найсильніші.

У підсумку, третє місце зайняли учні Солотвинського шкільного лісництва, друге – Дзвиняцького, а перше – учні Манявського шкільного лісництва під керівництвом Віталіни Куртяк.

Учасників нагородили медалями та грамотами, а призери першого місця у нагороду ще й отримали можливість піднятися на полонину «Малиновище».

Там, інженер з лісових культур Оксана Боднар та помічник лісничого Віктор Рудько Манявського лісництва розповіли про історію та особливість полонини.

Адже саме у 1944 році тут базувалася підстаршинська школа УПА: діяли військовий табір, шпиталь, колиба радисток, майстерня, склади зброї та продуктів. 24 серпня 1944 року між червонопогонниками і стрільцями УПА відбувся бій, внаслідок якого вбили близько 40 та поранено 50 ворожих солдатів. Через півстоліття, 15 серпня 1997 року, члени районного Братства ОУН-УПА встановили на місці поховання повстанців пам’ятний знак. У 2010 році тут спорудили та освятили капличку на честь Дня всіх українських святих і у пам’ять про загиблих за волю України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...