Мед Атлант

Чому більше не потрібні трудові книжки: пояснив Міністр Кабінету міністрів.ВІДЕО

Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет розповів, що трудові книжки вже не потрібні та пояснив чому.

Про це він розповів в ефірі “Сніданку з 1+1”, – пише ТСН.

У міністра запитали, чи не втратиться трудовий стаж через атаки хакерів та чи не зникне інформація після впровадження трудових книжок.

“Взагалі, яка загальна ідея цих реформ. Насправді, у держави дуже багато інформації про вас і про ваш стаж і про те, де ви працювали. Все це є в електронних базах даних, і відповідно абсолютно безглуздо просити громадян надавати якісь документи, про які держава вже знає. Наприклад, навіщо потрібен диплом, якщо є електронний реєстр дипломів від 2000 року, навіщо потрібен паспорт, якщо ти можеш за допомогою ЦП підтвердити свої дані”, – розповів Дубілет.

За його словами, багато ситуацій, коли держава просто вимагає документи лише тому, що так було прийнято в минулому столітті.

“Вся інформація так чи інакше є у держави і один з головних принципів має полягати в тому, щоб не вимагати у людей інформацію, про яку ми вже знаємо”, – додав він.

Нагадаємо, 18 вересня Дубілет запланував перевести всю документацію, що стосується кадрових питань в державних органах, в електронний формат. Серед іншого, планується заборонити паперові копії й

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...