Мед Атлант

Тисменицьких поліцейських, які взяли хабар у розмірі 5 тисяч доларів, будуть судити

До суду направлено обвинувальний акт стосовно посадовців Тисменицького відділу поліції ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області.

За процесуального керівництва прокурорів Генеральної прокуратури України слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові, закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням заступника начальника та начальника слідчого відділення Тисменицького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Про це повідомляють в секторі комунікації прокуратури області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що правоохоронці, діючи за попередньою змовою, одержали від громадянина неправомірну вигоду в сумі 5 тис доларів США за не притягнення його сина до кримінальної відповідальності.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду для розгляду по суті.

Довідково: ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...