Мед Атлант

В Надвірній відкрили інклюзивно-ресурсний центр

Сьогодні, 20 вересня, в місті Надвірна відкрили нову комунальну установу «Надвірнянський районний інклюзивно-ресурсний центр».

Заклад покликаний забезпечити реалізацію прав дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.
У РІРЦ працюватимуть практичний психолог, вчителі логопеди, вчитель дефектолог, вчитель-реабілітолог, та медична сестра котрі допомагатимуть дітям із особливими освітніми потребами вчитися та соціалізуватися.
Основними завданнями Надвірнянського РІРЦ будуть:
1) проведення комплексної оцінки з метою визначення особливих освітніх потреб дитини, розроблення рекомендацій щодо освітньої програми.
2) надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами, які навчаються у закладах дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти та інших закладах освіти, які забезпечують здобуття загальної середньої освіти (не відвідують заклади освіти) та не отримують відповідної допомоги;
3) участь педагогічних працівників інклюзивно-ресурсного центру в командах психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами у закладах загальної середньої та дошкільної освіти.
4) надання консультацій та взаємодія з педагогічними працівниками закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти та інших закладів освіти, які забезпечують здобуття загальної середньої освіти, з питань організації інклюзивного навчання;
5) надання консультативної та психологічної допомоги, проведення бесід з батьками (законними представниками) дітей з особливими освітніми потребами у формуванні позитивної мотивації щодо розвитку таких дітей;
6) організація інформаційно-просвітницької діяльності шляхом проведення конференцій, семінарів, засідань за круглим столом, тренінгів, майстер-класів з питань надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами.

Протягом 2018-2019 навчального року фахівці інклюзивно-ресурсного центру провели комплексну оцінку 156 дітей з особливими освітніми потребами, які проживають на території району та ОТГ. На базі Надвірнянського РІРЦ 138 дітей з особливими освітніми потребами отримали психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги.

На капітальний ремонт та реконструкцію приміщення з місцевого бюджету було виділено коштів в сумі 800 тис. гривень. З державного бюджету в 2018 році на оснащення інклюзивно-ресусного було виділено 197 тис. гривень, а також придбано ряд діагностичних методик на суму 142 тис. гривень.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...