Мед Атлант

Франківському патрульному, який скоїв п’яну ДТП, дали три роки іспитового строку

20 вересня Івано-Франківський міський суд виніс вирок щодо гучної ДТП, яка сталася 2 роки тому. Тоді на вулиці Івасюка нетверезий патрульний виїхав на зустрічну суму і зіткнувся з БМВ. В той час в салоні авто перебувало ще троє працівників патрульної поліції.

Як ідеться у матеріалах справив, 26 червня 2017 року, близько 21 год. 30 хв., інспектор роти №4 батальйону Управління патрульної поліції у місті Івано-Франківську, старший лейтенант в темну пору доби, суху погоду, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння – 1,27 проміле, керуючи автомобілем марки ВАЗ-217130, сірого кольору, рухався ділянкою автодороги по вулиці Івасюка в напрямку вулиці Незалежності. В салоні автомобіля на передньому пасажирському сидінні перебував інспектор патрульної поліції УП11 у м. Івано-Франківську, а на задньому – інспектори патрульної поліції УГІП у м. Івано-Франківську.

Рухаючись прямою ділянкою дороги, зі швидкістю близько 80 км/год., водій ВАЗ, виїхав на смугу зустрічного руху, де вчинив зіткнення з легковим автомобілем марки БМВ 520.

У результаті відбулась дорожньо-транспортна пригода, унаслідок якої один з патрульних отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої тупої травми лівої руки з переломом 2,3,4 п’ястних кісток із зміщенням, садна в ділянках голови та обох ніг. Інший – тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-лицевої травми з переломами обох стінок лобної пазухи, забою головного мозку, середнього ступеня тяжкості та перелому обох верхньо-щелепних пазух.

У суді обвинувачений вину визнав повністю. Заявив, що шкодує про вчинене, щиро розкаюється. При призначенні покарання просив врахувати, що він є інвалідом 3-ї групи, позитивно характеризується, має на утриманні малолітню дитину.

Обидва патрульні, які постраждали в ДТП пояснили у суді, що жодних претензій до обвинуваченого не мають.

Обставиною, що пом`якшує покарання, суд визнав каяття обвинуваченого. Обставиною, що обтяжує покарання – вчинення злочину в стані алкогольного сп`яніння.

Суд ухвалив – визнати патрульного винним та призначити покарання – чотири роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на два роки. Звільнити від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк три роки.

Суд також задовільнив всі цивільні позови. Присудив стягнути з обвинуваченого на користь виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради 3144,51 гривень витрат за лікування потерпілого.

Стягнути також на користь обласної клінічної лікарні (відшкодування лікування) – 23 607 грн. матеріальної шкоди.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...