Мед Атлант

2020 року українські військовослужбовці отримають нові елементи “бойового гардеробу”

Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ постійно займається розробкою нової генерації елементів одягу та окремих видів спорядження зі складу БЄК та БСК (загальновійськового комплекту).

Якщо у 2015-2016 рр. існувала негайна необхідність забезпечення армії майном у величезній кількості через відсутність навіть елементарного польового одягу та взуття, то сьогодні робота має більш плановий та науковий характер.

Нині триває робота з розробки понад 30 нових предметів з покращеними тактико-технічними та фізико-механічними характеристиками.

У 2020 році заплановано оновлення окремих елементів літнього та демісезонного одягу зі складу БЄК, а також засобів захисту зі складу БЄК та БСК.

Тож наступного року у військах зможуть оцінити такі новинки:

– трикотажні, тканні, нетканні матеріали;
– ламіновані тканини, подібні до “хард шел” та “софт шел”;
– нові типи взуття;
– нові бронежилети та шоломи.
– літній польовий костюм;
– кепі;
– панаму;
– футболку та труси;
– білизну демісезонну;
– шкарпетки літні та демісезонні;
– черевики літні та демісезонні;
– костюм вітровологозахисний демісезонний.

Окреме майно вже пройшло випробування, інше – розпочне цей етап найближчим часом. Далі кожен елемент чекають перевірки лабораторій і підготовка технічної документації.

***
Елементи БЄК та БСК, які існують на сьогодні, розроблені ще у 2015-2016 рр. з урахуванням насамперед можливостей вітчизняної легкої промисловості. Однак нині підприємства та технології нашої країни мають позитивну динаміку розвитку. Крім того, з 2019-го в Україні припинили дію застарілі ГОСТи, а з ними пішли у минуле ряд архаїзмів (ватин, розворсоване сукно тощо). До того ж, за останні 2 роки НАТО повністю змінило вимоги до засобів індивідуального захисту, а з цього року починається активний перегляд стандартів щодо елементів одягу та спорядження.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...