Мед Атлант

До Івано-Франківська приєднається 21 село

 До майбутньої Івано-Франківської ОТГ приєднаються 21 село.

Про це повідомив учора, 22 вересня, Руслан Марцінків, міський голова, на  засіданні регіональної платформи на тему “Законодавче забезпечення реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Основні аспекти формування державного бюджету на 2020 рік в умовах децентралізації”.
Ми можемо мати різні політичні погляди, але що стосується місцевого самоврядування, повинні стояти єдиним фронтом. Маємо багато проблем, таких як відміна акцизу на пальне, на алкоголь та тютюн. Це великі втрати для місцевих бюджетах. Крім того, нас чекає новий адміністративно-територіальний устрій. До прикладу, до Франківська планують приєднати 21 село. Й було б добре, аби не вийшло так, що коштів на розвиток ОТГ ми не отримає. Крім того, залишається недофінансування з державного бюджету освіти, медицини та інших галузей. А також ще ряд питань, які залишаються невирішеними. Будемо працювати спільно, щоб наші громади були почуті”, – зазначив Руслан Марцінків.
Як зазначив кореспонденту Укрінформу директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк, погодження на своє рішення приєднатися до Івано-Франківська у новій об’єднаній громаді вже отримали села Підлужжя та Черніїв. Успіх у перемовинах про об’єднання з Івано-Франківськом отримали села Березівка, Братківці, Тисменичани і ті ради, які б у перспективі могли утворити Лисецьку ОТГ, а це села Лисець і Радча.

Панасюк зауважив, що ще дві об’єднані громади, які вже утворились біля Івано-Франківська, можуть увійти до майбутньої Івано-Франківської ОТГ.

Не забуваємо, що біля Івано-Франківська є громади, які не передбачені у перспективному плані формування територій громад області. Це – Загвіздянська і Угринівська об’єднані громади. Той формат, в якому вони перебувають нині, а це два суб’єкти в об’єднанні, потреба у дотаційності, невелика площа, близькість до Івано-Франківська може зіграти так, що вони не залишаться на карті. У них є три варіанти: або шукати порозуміння між собою, або бути частиною сільської громади, до прикладу Ямницької, або ж виявити бажання і приєднатися до Івано-Франківська, що виглядає найбільш логічно”, – зазначив він.

Відповідно до перспективного плану формування територій громад, до Івано-Франківської ОТГ має входити 19 учасників об’єднання. Івано-Франківська ОТГ запрацює у 2020 році.

Читайте також: До Івано-Франківська добровільно приєднаються Черніїв та Підлужжя.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...