Мед Атлант

На Прикарпатті поменшало безробітної молоді

Станом на 1 вересня кількість осіб з числа молоді, які мали статус безробітного, становила 2,8 тис. осіб, що на 0,3 тис. осіб менше, ніж на відповідну дату 2018 року.

Упродовж звітного періоду статус безробітного мали 8,1 тис. осіб з числа молоді (38 відс. загальної кількості безробітних), допомогу по безробіттю отримували 6 тис. молодих осіб.

Послуги служби зайнятості отримували 572 випускники (у тому числі 503 випускники вищих навчальних закладів та 69 випускників професійно-технічних навчальних закладів).

Серед випускників ВНЗ найбільша частина навчалася у галузі охорони здоров’я (23 відс.), в галузі освіти (15 відс.), в галузі соціальних наук, бізнесу і права (11 відс.).

Серед випускників ПТНЗ 44% становлять кваліфіковані робітники з інструментом, 35% – працівники сфери торгівлі та послуг, 17% – спеціалісти.

За сприянням служби зайнятості у січні-серпні 2019 року знайшли роботу 13 тис. молодих громадян, зокрема, 79% з них були працевлаштовані оперативно до набуття статусу безробітного.

Профорієнтаційними послугами було охоплено 7,6 тис. безробітних з числа молоді та 36,8 тис. осіб, які навчалися в навчальних закладах різних типів.

 

З метою максимального наближення професійних навичок громадян, які шукають роботу до потреб роботодавців, розширення їх компетенцій та підвищення конкурентності, службою зайнятості здійснено професійне навчання на замовлення роботодавців 1,7 тис. осіб з числа безробітних у віці до 35 років.

До громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 2 тис. осіб з числа молоді (25 відс. загальної кількості залучених безробітних).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...