Мед Атлант

У Калуші додали 90 тис. гривень на стоматологічну допомогу учасникам АТО і ООС

Калуська міська рада внесла зміни до міської цільової програми профілактики та лікування стоматологічних захворювань у дітей та окремих категорій дорослого населення міста Калуша на 2019 рік.

Ця програма була затверджена наприкінці минулого року. Вона визначає категорії калушан, які можуть отримати послуги за пільговою ціною та граничний розмір фінансування кожної послуги пільговикам із міського бюджету. Загальний обсяг фінансування програми становить 2,5 млн гривень, інформує калуське видання “Вікна”.

Загальний обсяг її фінансування не змінився — відбувся лише перерозподіл коштів між напрямками. Як пояснила заступник міського голови Наталія Табачук, грошей бракує на всі напрямки, відтак у поліклініці вже утворилася черга на послуги за пільговою ціною. Перерозподіл видатків дозволить дещо збалансувати ситуацію.

За окремими напрямками фінансування не зміниться. Зокрема, на профілактичні огляди організованому дитячому населення міста (до 40 гривень включно), як і досі, передбачено 154,9 тис. гривень; не терапевтичну допомогу дітям (до 500 гривень включно) — 585,9 тис. гривень; на профілактичні огляди та санацію порожнини рота допризовників і призовників (до 500 гривень включно) — 10 тис. гривень; на рентгенологічне обстеження пільгових категорій — 70 тис. гривень; на хірургічну (до 1 тис. гривень включно ) і ортопедичну (до 10 тис. гривень включно) стоматологічну допомогу учасникам АТО і ООС — 5,3 і 95 тис. гривень відповідно.

Натомість, зменшено фінансування таких напрямків програми: на невідкладну стоматологічну допомогу (до 150 гривень включно) — майже на 180 тис. гривень, з 601,6 до 422,2 тис. гривень; на ортодонтичну допомогу дітям (до 500 гривень включно) — на 15 тис. гривень, зі 100 до 85 тис. гривень.

Таким чином, вивільнені майже 195 тис. гривень розподілили на чотири напрямки. Найбільше — 90 тис. гривень — додали на терапевтичну стоматологічну допомогу учасникам АТО і ОСС (до 5 тис. гривень включно), збільшивши фінансування цього напрямку програми з 203,6 до 293,6 тис. гривень. На 74,4 тис. гривень міська рада збільшила фінансування на ортопедичну стоматологічну допомогу — виготовлення протезів  —  пільговим категоріям громадян (до 850 тис. гривень включно), відтак фінансування цього напрямку зросте з 200 до 274,4 тис. гривень. Фінансування терапевтичної та хірургічної стоматологічної допомоги пільговим категоріям громадян (до 400 гривень включно) збільшили на 22,5 тис. гривень — з 434 до 456,5 тис. гривень, а хірургічної допомоги дітям (до 200 гривень включно) — з 39,7 до 47,2 тис. гривень.

Пряма мова директора комунального некомерційного підприємства «Калуська стоматологічна поліклініка» Олега Шкляра:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...