Мед Атлант

Холодний ресайклінг: на Р-20 Снятин – Тязів на Тлумаччині завершують ремонт

У ході поточного середнього ремонту автодороги державного значення Р-20 Снятин – Тязів на Тумаччині у селі Живачів укладають верхній шар щебенево-мастивого асфальтобетону.

Це – завершальний етап холодного ресайклінгу, кажуть у САД. Також забезпечено належне водовідведення, влаштовані лотки. Після влаштування ЩМА ще буде відповідна дорожня розмітка.

Технологія холодної регенерації на всю товщину дорожнього одягу дозволяє отримати ідеальну поверхню без дефектів, які були в старому покритті. Це повністю виключає появу «відбитих тріщин» в новому шарі покриття і продовжує термін його експлуатації в десятки разів.

Холодна регенерація – це технологія подрібнення і змішування до однорідного стану шару асфальтового полотна з розташованим під ним матеріалами (підставою, нижнім шаром основи і/або грунтовою основою). Часто ця суміш, без будь-яких стабілізуючих добавок, виконує роль нової підстави для нового дорожнього покриття.

Перший етап – подрібнення існуючого асфальтобетонного шару з частиною шару основи. Розпушування на глибину до 15-50 см. На цьому етапі з камери змішувача виходить однорідний матеріал добре підібраного гранулометричного складу. Видаляються тріщини, колії, вибоїни і отвори в шарі асфальтобетону.

Додавання (за необхідності) мінерального заповнювача і (або) в’яжучого та ущільнення. Ущільнення проводиться після змішування шару асфальтобетону та доданої речовини. Типова послідовність етапів ущільнення: утиск, основне та фінальне ущільнення.

Далі – влаштування двох шарів асфальтобетону.

Фото: САД.

Читайте також: Розпочато середній ремонт дороги Р-20 Снятин-Тязів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...