Мед Атлант

Франківцям три дні показуватимуть французькі фільми

В Івано-Франківську, в палаці Потоцьких, 11-13 жовтня пройде фестиваль французького кіно. Про це повідомили на пресконференції, сьогодні, 4 жовтня.

Організовують фестиваль громадська організація “Парі-ІФ” спільно з ПіК “Палац”.

“У палаці Потоцьких це наш другий захід. Ми покажемо 3 мультфільми для дітей, 3 фільми для дорослих. У французькому кіно бувають непрості фільми, ми ж образи розважальні”, – розповів Сергій Єрьомін, голова ГО “Парі-ІФ”

Показувати французьке кіно – то добра традиція, зауважив міський голова Руслан Марцінків. Зараз Франківськ співпрацює з містом Кліші.

У програмі: 1. Три повнометражні мультфільми для дітей (починаючи з 17.00): – «Кіт рабина» / «Le chat du rabbin» – «Моя мамо у Америці» / «Ma maman est en Amérique» – «Острів Чорного Мору» / «L’île de Black Mor» 2.

Три фільми для дорослих (починаючи з 19.00): – «Вікторія» / «Victoria» – «Закон джунглів» / «La loi de la jungle» – «Королева Монтрею» / «Queen of Montreuil».

Усі фільми мають українські субтитри. З 15.00 перед кожним показом всі бажаючі можуть навчитися грати у французьку гру петанк під керівництвом членів Першого прикарпатського петанк-клубу “Чугайстер”

Петанк (з фр. Petanque) є одним з різновидів боулзу, метою якого є, стоячи всередині кола (обома ногами торкаючись землі), кинути порожнисті металеві кулі якомога ближче до маленької дерев’яної кулі (cochonnet, piglet, bouchon, le petit — поросятко, паця, джек, бушон, корок, малесенький). У грі, як правило, грають на жорсткому ґрунті або гравії, але можна також грати на траві, піску та ін. Гра подібна до бочче і боулз.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...