Мед Атлант

Уряд пропонує Раді переглянути бюджет на 2019 рік через зменшення доходів та низький курс гривні

Кабінет міністрів України подав на розгляд парламенту законопроєкт про внесення змін до бюджету на 2019 рік. Уряд пропонує переглянути показники бюджету через недоотримання доходів бюджету, а також зменшення видатків на обслуговування державного боргу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів, пише “Громадське”.

Зокрема, через зміцнення курсу гривні, в уряді пропонують зменшити планові доходи бюджету на 2019 рік на 20,4 мільярда гривень. Це станеться через те, що під час складання бюджету прогнозувався курс долара на рівні 28,2 гривні, в той час як реальний курс за перші 9 місяців цього року склав в середньому 26,4 гривні.

«При цьому це зниження доходів збалансовано зменшенням плану видатків на обслуговування державного боргу на 21,6 млрд грн», — повідомляють у Мінфіні.

Разом з цим, уряд передбачив у своєму законопроєкті виділення додаткового 1 мільярду гривень на фінансування державних шахт, додаткові 354,5 мільйона гривень на підтримку чорнобильців, 787 мільйонів гривень на реабілітацію людей з інвалідністю. Також виділили додаткові кошти на соціальний захист військовослужбовців та ветеранів, паралельно скоротивши у 5 разів видатки на Фонд президента України з підтримки освітніх на наукових програм для молоді.

Доходи бюджету за три квартали 2019 року виконали на 94,6% від розпису. Тобто до бюджету не надійшло 37,15 мільярда гривень запланованих доходів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...