Мед Атлант

На честь 30-річчя Студентського Братства в Галицькому парку посадили 30 черешень

Сьогодні, 23 жовтня, на честь 30-річчя Студентського Братства в Галицькому парку посадили 30 черешень.

Колишні активні учасники Студентського Братства вирішили у честь 30-річчя братства висадити в Галицькому національному природного парку 30 черешень. Саджанці привезли з села Медуха.

Сьогодні відроджуємо традицію, яка була колись у Галичині – висаджувати в лісах черешні. Це для того, аби птахи мали що їсти. Одне із завдань Студентського Братства було відродження традицій, а це – одна із них”, – розповідає Павло Андрусяк, голова Галицької районної ради, один із засновників Братства.

Братство було створене у 1989 році й об’єднало студентів з усіх ВНЗ. Робота його учасників була пов’язана з відродженням української державності. Так, «братчики» брали активну участь в Революції на граніті.

Політична діяльність та гуртування довкола української ідеї були одним із завдань. Друге – відродження українських традицій. Перші вертепи, гаївки, військо-патріотичне виховання молоді – це все Студентське Братство”, – зауважує Павло Андрусяк.

У Братство входила активна молодь, яка пробувала себе у різних сферах діяльності – політичній, культурній, суспільній. Володимир Калин згадує, це була та організація, яка згуртувала активних, тих, хто прагнув рішучих змін.

Для мене особисто – це жагучість в активному політичному житті того часу, здобуття Незалежності України. Окрім того, це була перша молодіжна телевізійна програма, яку ми створили завдяки Братству, перші концерти до Дня міста”, – каже Володимир Калин.

Упродовж усіх років учасники Братства активно підтримують зв’язок та товаришують. А кожна річниця з дня засування – велике свято.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...