Мед Атлант

У Франківську в ЦМКЛ планують переобладнати лікувальні відділення на 400 тисяч євро

Сьогодні, 24 жовтня, у місті відбулася конференція з нагоди відкриття проекту “Спільні ініціативи та рішення у сфері охорони здоров’я у транскордонній Румунії-Україні”.

Він розпочався 1 жовтня цього року та фінансується в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Старту проекту передували 2,5 роки спільної роботи. Було багато зустрічей як у Івано-Франківську, так і в румунському Сігеті-Мармацієй. Так, як для реалізації треба було краще зрозуміти, як працюють лікарні в обох містах. Загальна сума проекту – 980 тисяч євро.

Для Івано-Франківська предбачено 400 тисяч, з яких 40 – фінансує міський бюджет. Решту отримає румунський партнера, адже вони є лідерами проекту.

В основному у Івано-Франківську за проектом планують переобладнати лікувальні відділення – реанімацію, офтальмологію, лабораторію. Адже лікарні дуже потрібен мікроскоп для офтальмології. Вони є у лікарні та вже давно застаріли. Щоб робити якісні операції, потрібен новий, значно потужніший. Також треба й лабораторне обладнання, та обладнання для реанімації.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...