Мед Атлант

Франківські активісти запустили в небо світлові ракети: вимагають не допустити капітуляції країни. ФОТО

25 жовтня Івано-Франківськ став частиною всеукраїнської акції “Ні капітуляції! Час діяти”.

Захід розпочався об 11:00 одночасно у всіх обласних центрах країни. Учасники акції розгорнули плакати з гаслами “Зеленський, дай гарантії!”, “За що гинули побратими?” та запустили в небо сигнальні ракети, інформує “Галка”.

Активісти хочуть, щоб голова франківської ОДА звернувся до президента Володимира Зеленського й передав вимоги Штабу спротиву капітуляції.

Від президента вимагають зустрітися з делегатами від Штабу і дати їм чіткі гарантії недопущення:

– втрати території, втрати контролю населених пунктів;
– амністії терористам і найманцям;
– запровадження будь-яких антиконституційних особливих статусів окупованих територій;
– виборів до вирішення безпекових питань і встановлення воєнного і адміністративного контролю України на всій території Донбасу.

Керівник “Штабу національного спротиву капітуляції України” Сергій Сивачук каже, що акція має мирний характер. Він зазначає – не можна мовчки потурати різним “формулам Штайнмаєра”.

“Наша основна вимога – зустріч Володимира Зеленського з регіональними представниками штабів нацспротиву, на якій він має дати чіткі гарантії. Сьогодні ми підтримуємо колег з усієї України. Добре, що у Франківську ситуація і позиція влади стосовно “формули Штайнмаєра” чітка, але не у всіх регіонах України вона є такою. Ми хочемо точно знати, що наша вимога “Ні капітуляції!” буде дотримана”, – каже Сивачук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...