Мед Атлант

В обласній лікарні після коми помер молодий атовець: рідні звинувачують медиків

Сьогодні, 29 жовтня на Прикарпатті поховали учасника АТО Дмитра Солодкого.

Чоловіка знайшли посеред вулиці і відвезли до обласної клінічної лікарні без свідомості. Через тиждень 29-річний Дмитро помер. Рідні чоловіка стверджують, що лікарі поставили неправильний діагноз, через що він і помер.

Як розповіла в розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо сестра померлого Іванна, 18 жовтня о четвертій ранку Дмитра на вулиці Галицькій знайшов перехожий і викликав швидку.

Зранку наша сестра телефонувала до Дмитра, але трубку підняла якась жінка і сказала, що знайшла цей телефон у крові. Ми почали відразу ж шукати його по лікарнях і о 8 ранку знайшли в обласній. Лікарі написали п’ять діагнозів: забій головного мозку, панкреатит, проблеми з підшлунковою, але в жодному не було навіть згадки про запалення легень. А експертиза показала, що він помер саме від цього. В нього цілий тиждень була висока температура, а лікарі казали, що то від забою стовбура мозку, який відповідає за кровообіг, тиск, серце. Цим вони нам тиждень морочили голову. Брат просто згорів…, – зі сльозами розповідає жінка.

Іванна каже, що в результатах експертизи вказано, що забою мозку сильного не було, як і не було жодної гематоми чи крововиливу.

Втім в результатах експертизи пише, що в мозку є пошкодження. І скоріш за все від тих сильних антибіотиків, які в нього вливали. Після похорону ми з сестрою одразу подаємо заяву в поліцію, щоб розслідували. З таким лікуванням в них ще не одна людина помре. У них був тиждень, щоб дізнатися, що з братом, а вони просто писали діагнози, казали, що знають чим лікувати, але не давали гарантії, що він виживе, – пригадує сестра.

Водночас в обласній клінічній лікарні звинувачення родичів спростовують. В розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо заступник головного лікаря з хірургічної допомоги Андрій Яворський розповів, що Дмитра доставили до них без свідомості і з судомами.

Ми двічі провели комп’ютерну  томографію, проконсультувалися зі спеціалістами, втім стан хворого залишався важким. Родина то з’являлася, то знову їх не було. Родичі зараз говорять, що його могли побити. На нозі було садно, але жодних інших ознак явної травми не було. Ми розцінили, що судоми можуть бути на фоні алкогольного ґенезу, або черепно-мозкової травми, – каже Яворський.

Аби встановити причини смерті тіло відправили на судово-медичну експертизу. І тільки вона визначить, що було насправді причиною смерті.

Ця довідка, яку їм дали – попередня, щоб вони могли поховати тіло, а результати судово-медичної експертизи будуть відомі тільки через 10 днів. Тоді і можна буде говорити про причини смерті. В довідці написали нижньодолеву пневмонію, але ми теж її діагностували за результатами рентгенологічного дослідження. Немає розбіжності в діагнозах,про які говорять родичі. Всі вони підтверджені клінічно, або додатковими обстеженнями. Ми самі чекаємо на результати, – говорить заступник головного лікаря.

Андрій Яворський зауважує, що лікування відбувалося за кошти лікарні і з родичів ні копійки не взяли.

Вони розказують, що ходили і турбувалися за нього – це не зовсім відповідає дійсності. Сестра день-два була, а загалом ним не дуже цікавилися. Вони сьогодні приходили до нас. Також був заступник голови спілки учасників АТО, ми йому все пояснили і він зрозумів. А в родичів горе і вони просто шукають когось винного, – вважає медик.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...