Мед Атлант

6,6 мільйонів гривень податків сплатив Рогатинський лісгосп

ДП «Рогатинське лісове господарство» – одне із суттєвих джерел наповнення місцевих бюджетів Рогатинського району.

За 9 місяців 2019 року лісгосп сплатив у казну міської, сільських рад та Букачівської ОТГ обов’язкових податків та зборів на загальну суму 1 млн. 369 тисяч гривень.

Відповідно до внесених Законом #2497 від 10.07.2018 р. змін до податкового законодавства для лісових господарств виникло ще одне податкове навантаження – оподаткування земель лісогосподарського призначення земельним податком. Згідно з ПКУ ст.274 п.1 ставка земельного податку для лісових земель становить не більше 0,1% від їх нормативної грошової оцінки. Отож за 9 місяців 2019 року ДП ”Рогатинське лісове господарство” заплатило до місцевих бюджетів району 377 тис.грн.даного податку.
Крім того, Рогатинський лісгосп сплачує рентну плату за спеціальне використання лісових ресурсів. За звітний період це 212 тисяч гривень в бюджети місцевих громад.
До цього варто додати, що ще 780 тис.грн. сплачено у казну району.

Лісове господарство також робить суттєвий внесок у наповнення державного бюджету. Зокрема, це – сплата ПДВ, податку на прибуток, відрахування частини чистого прибутку до бюджету, рентна плата, військовий збір на загальну суму 3 млн. 589 тисяч гривень.

Ще 1 мільйон 676 тисяч гривень становить сплата Єдиного соціального внеску.
Тобто загалом впродовж 9 місяців 2019 року ДП ”Рогатинське лісове господарство” сплатило податків та обов’язкових платежів у бюджети різних рівнів на загальну суму 6 мільйонів 634 тисячі гривень. Це підтверджує сумлінне ставлення держлісгоспу до своїх обов’язків та дає змогу бюджетам мати стабільне і прогнозоване джерело фінансування бюджетної сфери, соціальних виплат, інших державних програм.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...