Мед Атлант

У Коломиї в Кафедральному Соборі встановили один з найбільших вітражів Прикарпаття

В Коломиї в Катедральному Соборі незабаром освятять новий центальний вітраж.

Вітраж виконано за задумом та завдяки старанням Владики Юліана. Його розмір становить близько 14 м2 і він поправу може вважатися найбільшим на Прикарпатті. Про це повідомляють на сторінці Коломийської єпархії.

В малюнку використано класичний сюжет – домінуючу постать Христа Спасителя з відсутністю орнаментальних мотивів, завдяки чому постать Господа безмежно парує в небі. Вітражна композиція виконана Львівськими митцями в майстерні, яка є однією із лідерів виробництва вітражу в Україні та Європі. Досвід роботи, школа львівського вітражу – гарантія високої мистецької якості. Їхні твори конкурують з найкращими взірцями світового віражного мистецтва. Географія замовлень від Акапулько (Мексика) до Східних кордонів нашої Держави.

Для створення вітражу використано високоякісне кольорове скло та матеріали від відомих закордонних фірм-виробників.

Даний вітраж виконаний в стилі «Тіффані», в основі якої стоїть надзвичайна пишність, декоративність та враження інкрустації дорогоцінними каменями. Цю технологію створив американський художник Луіс Камфорт Тіффані в середині ХІХ століття.

Також за задумом Владики Юліана вітраж з обох боків захищає світло-прозора конструкція будівельного призначення із двох шибок.

Важкі фрагменти вітражу (кожен понад 150 кг.) вже встановили у вівтарній частині Собору.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...