Мед Атлант

Три роки умовно за підписи під пустими протоколами – у Франківську судили заступника голови та секретаря виборчої комісії

6 листопада Івано-Франківський міський суд завершив розгляд справи, в якій обвинувачуваними були заступника голови та секретар однієї з виборчих комісій 84 виборчого округу. Ідеться про дільницю № 260945, в селі Крихівці Івано-Франківської міської ради

Обидві жінки підписали протоколи про підрахунок голосів виборців до заповнення та не на засіданні комісії.

Злочин вчинено за таких обставин: В ході проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року під час триваючого процесу голосування виборців, заступник голови та секретар комісії, приблизно о 13 год. частково заповнила протоколи про підрахунок голосів виборців. А саме внесла записи про прізвища та ініціали осіб у відповідні графи даних про голову дільничної виборчої комісії, заступника голови дільничної виборчої комісії, секретаря дільничної виборчої комісії, членів дільничної виборчої комісії, а також за відсутності результатів з підрахунків голосів виборців підписала протоколи у графі “заступник голови” та “секретар”.

Обидві жінки 5 листопада уклали угоду з прокурором про визнання винуватості. Суд угоду затвердив. Отож заступницю голови та секретаря визнали винними та призначили покарання – позбавлення волі на строк п`ять років з позбавленням права  обіймати посади та займатися діяльністю, пов`язаною з організацією виборчого процесу та проведенням виборів  на строк два роки.

Разом з цим їх звільнили від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю три роки.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...