Мед Атлант

У Калуші відновлять будівництво церкви святих Володимира і Ольги

31 жовтня на сесії Калуської міської ради депутати затвердили проєкт детального планування території для будівництва церкви св. Володимира і Ольги на проспекті Лесі Українки.

Настоятель парафії святих Володимира і Ольги о. Олександр Марків повідомив присутнім, що проєкт будівництва вищезгаданої церкви розпочався ще в 1997 році, проте згодом процес призупинився на довгі роки, а зараз будівництво храму прагнуть відновити. Про це повідомляє Нафтохімік Калуш.

Ми робимо все, як вимагає законодавство, – наголосив отець. – Тяганина з необхідними документами триває вже з 2017 року… Я запевняю, що ми облаштуємо церкву і подвір’я так, щоб було комфортно всім.

Загалом депутати схвально оцінили ініціативу, проте не могли дійти згоди щодо розташування під’їзної дороги з боку вулиці О. Пчілки. У відповідь о. Олександр Марків назвав можливий варіант вирішення ситуації.

Там є дорога і біля неї проходить лінія електропостачання, – зауважив отець. – Від будинків до електролінії є орієнтовно 4,5 метри. Ми перенесемо свій паркан за лінію електропостачання.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...