Мед Атлант

На Вічевому майдані виклали взуття, аби привернути увагу до домашнього насильства

Сьогодні, 25 листопада, на Вічевому майдані провели перформанс “Кричати не можна мовчати” – стартує Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”.

У центрі, на Вічевому майдані, розмістили пари взуття, виклали ним цифру 286. Це для того, аби привернути увагу мешканців до проблеми домашнього насильства.

Андрій Веляник, заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області, зауважив, що у поліції 17 вересня створено групу, що реагує на домашнє насильство. За цей час група виїжджала на 383 таких випадки, з них підтвердилися – 149.

Назарій Куземка, заступник директора департаменту молодіжної політики та спорт, підкреслив: домашнє насильство спрямовується не тільки на жінок, але й на дітей та чоловіків.

Багато хто не знає, що таке домашнє насильство, які його види і куди звертатися за допомогою. Цифра 286 – це кількість звернень до поліції з приводу домашнього насильства, – зазначив Куземко.

До слова, сьогодні Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

Як свідчить статистика, кожна третя жінка у світі хоч раз у житті постраждала від фізичного, психологічного, економічного чи сексуального насильства. Близько 100 000 гине щороку.

В Україні від домашнього насилля у рік гине близько 600 жінок.

Акція „16 днів проти  насильства” триватиме до 10 грудня. Захід ініційований Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Україна приєдналася до акції “16 днів проти насильства” 2001 року. Через рік заходи та ініціативи акції, проголошеної другим Всеукраїнським конгресом жінок, пройшли вже у 20 регіонах України, об’єднали 75 всеукраїнських громадських організацій та широке коло представників державних структур.

Довідково.

У 1999 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок й запропонувала урядам, міжнародним і неурядовим організаціям проводити в цей день заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до цієї проблеми.

Дата 25 листопада була вибрана в пам’ять про сестер Мірабаль – політичних активісток, забитих до смерті палицями таємною поліцією за наказом диктатора Домініканської Республіки Рафаеля Трухільо в 1960 році.

Читайте також: КОЛИ Б’ЮТЬ ЖІНКУ. ФОТО. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...