Мед Атлант

Суд відреагував на протиправні дії Ігоря Халаменди щодо Центрального ринку: накладено арешт на майно

За клопотанням слідчого суддя наклав арешт на майно та корпоративні права щодо ТОВ “Торговий Сервіс” в рамках кримінального провадження за зверненням Тамари Казанцевої. Відповідна ухвала з’явилася в реєстрі судових рішень.

13 листопада Тамара Казанцева звернулася до прокуратури Дніпропетровської області із заявою про вчинення кримінального правопорушення щодо заволодіння шляхом обману корпоративними правами ТОВ “Торговий сервіс”, об’єктами нерухомості та майном, які належать даному підприємству, інформують на сайті ukranews.

У зверненні до прокуратури Казанцева вказала факти вчинення шахрайських дій у період з 20 по 28 жовтня 2019 року з боку Халаменди І.А. У її заяві йдеться про змову Халаменди з державним реєстратором Канізької сільської ради Новомиргородського району Кіровоградської області Шиловою Н.Ю.

Тамара Казанцева заявила про шахрайські дії Халаменди, які спрямовані на заволодіння її майном в особливо великих розмірах. Також вона заявила про завідомо неправдиве повідомлення Халаменди про злочин до Івано-Франківського міського відділу поліції з метою приховання власного злочину та накладення арешту на майно та корпоративні права Тамари Казанцевої щодо ТОВ “Торговий сервіс”.

Слідчий суддя дійшов висновку, що існує реальний ризик того, що Халаменда продовжить в подальшому злочинні дії по відчуженню майна та активів товариства «Торговий сервіс». Це і стало причиною накладення арешту.

Фактично з власності Казанцевої протиправно виведено корпоративні права на «Торговий сервіс» та відповідні об’єкти нерухомості.

При цьому, арешт, який був накладений ухвалою слідчого судді Івано-Франківського міського суду від 28 жовтня 2019 року, не може запобігти відчуженню об’єктів нерухомості і корпоративних прав. Адже він накладений на забезпечення збереження речових доказів у кримінальному провадження від 25 жовтня 2019 року, яке розпочате за заявою самого екс-директора товариства «Торговий сервіс» Ігора Халаменди.

З метою збереження речових доказів на усе майно та житлову і нежитлову нерухомість ТОВ “Торговий сервіс”, суд постановив накласти арешт шляхом заборони розпорядження та відчуження, а також заборонив здійснювати будь-які реєстраційні дії щодо майна ТОВ “Торговий Сервіс”.

Згідно з ухвалою, під арештом й корпоративні права співвласників ТОВ “Торговий сервіс” Ігора Халаменди та Сергія Місюри в частині внесків до статутного фонду підприємства в сумі 18 000 000 гривень.

Суд заборонив державним реєстраторам та особам уповноваженим на виконання функцій реєстраторів вчиняти будь-які реєстраційні дії щодо вказаного нерухомого майна.

Нагадаємо, попередній орендар Центрального ринку Івано-Франківська, місцевий підприємець Ігор Халаменда, відомий у кримінальних колах на прізвисько Бура, 24 жовтня 2019 року оформив договір з продажу своєї частки в ТОВ «Торговий сервіс», яке орендувало ринок.

Продаж було здійснено на користь підприємців Тамари Казанцевої та Олександра Туяхова. Одразу після укладання угоди та отримання грошей, вже колишній власник ТОВ «Торговий сервіс», Ігор Халаменда здійснив спробу шахрайства. Він заявив, що жодного договору не було і, застосовуючи кримінальні зв’язки та команду юристів, заявив про свої права на Центральний ринок, а нових власників оголосив “рейдерами”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...