Мед Атлант

«АТБ» щомісяця безкоштовно видає продукти родинам тих, хто заплатив за українську незалежність власним життям

За більш як п’ять років війни на Донбасі сотні тисяч громадян, зокрема й мешканці нашого Франківська, були відправлені на передову. За даними ООН, втрати серед українських військовиків  уже перевищують чотири тисячі осіб. Трохи менше загиблих серед мирного населення.

Бойові дії на сході нашої країни боляче зачепили й п’ятдесятитисячну дружну родину співробітників «АТБ». За два роки найбільш складної фази війни  (2014–2015) на фронт на Донбасі пішли 765 працівників численних підприємств «АТБ». Шестеро з них отримали поранення, а десятеро,  на жаль, загинули. Тому в компанії добре розуміють, якими важливими є підтримка та допомога  для українських героїв, а також для сімей,  що втратили годувальника.

«АТБ» системно підтримує українську армію, ветеранів і родини тих, хто заплатив за українську незалежність власним життям. Протягом останніх трьох років компанія передала на це понад 20 мільйонів гривень.

Вже більше двох років Благодійний фонд «АТБ» спільно з фондом «Елеос» проводять всеукраїнський соціальний проєкт «Не чужі долі». Щомісяця десятки сімей загиблих українських воїнів отримують від «АТБ» продуктові набори, до яких входять основні продукти харчування. Щомісячний бюджет цієї соціальної ініціативи на сьогодні вже перевищує 300 тисяч гривень.

Також найбільший український ритейлер послідовно допомагає боротися з безробіттям у багатьох регіонах, включаючи й нашу Франківщину. На жаль, далеко не завжди ветерани АТО  можуть адаптуватися до мирного життя й нової реальності. Близько 800 ветеранів війни на Донбасі, повернувшись додому, покінчили із собою, не зумівши впоратися з посттравматичним синдромом чи тяжкою депресією. Для багатьох українських героїв справжнім порятунком стала можливість почати своє життя з чистого аркуша, яку пропонує багаторічний лідер вітчизняної галузі ритейлу –  «АТБ».

Щорічно компанія відкриває близько сотні нових супермаркетів,  створює п’ять-шість тисяч робочих місць. Зараз у  23 областях України цілодобово працюють 1039 дискаунтерів «АТБ». Вони забезпечують гарантовано якісними продуктами і товарами першої необхідності вже більш як 4 мільйони постійних клієнтів у 264 населених пунктах країни, в тому числі й у нашому Івано-Франківську. Нова цікава робота, гідна зарплата і підтримка колег допомагають ветеранам АТО забути жахи війни, відволіктися, опанувати нову професію, розвиватися, почати будувати кар’єру. Кадрова політика компанії спрямована на розвиток людського капіталу. «АТБ» системно інвестує в своїх співробітників, забезпечує їх медичною страховкою, соцпакетом і навіть оплачує отримання профільної освіти. Щорічно майже 4 тисячі співробітників компанії безоплатно  проходять навчання у власних учбових центрах «АТБ». Сьогодні їх відкрито чотири: в Дніпрі, Києві, Львові й Одесі. Отримані знання надають  людям нові можливості. Ті, хто хоче, стрімко піднімаються кар’єрними сходами. Є безліч прикладів, коли продавець, касир, охоронець, логіст, юрист, менеджер займали згодом важливу керівну посаду. Загалом 85% адміністративного штату «АТБ» розпочинали власну кар’єру з посад рядових працівників. Це можна вважати найбільш об’єктивним підтвердженням того, що робота в «АТБ» для десятків тисяч українців не просто джерело доходу, а набагато більше – стиль життя, покликання.

Автор: Катерина Терещенко

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...