Мед Атлант

На Долинщині двічі горіла суха трава

Протягом доби 8 грудня рятувальники Долинщини двічі гасили вогонь на сухій траві.

Так, о 17:35 у м. Болехів на вул. Л. Українки виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 150 м. кв, повідомляє Долинський РВ У ДСНС.

О 21:12 у с. Старий Мізунь виникла пожежа сухої трави на відкритій території на 800 м. кв.

Локалізувати загорання та гасити пожежу сухої трави на відкритих територіях непросто, оскільки швидкість поширення вогню висока. Коли ж таке трапляється поблизу населених пунктів, існує велика ймовірність перекидання полум’я на житлові та господарські споруди. Виїзди на гасіння загорань сухої трави завдає чималих матеріальних втрат. Страждає від таких випадків і навколишнє середовище.

Ще один украй небезпечний фактор спалювання сухої трави – їдкий чорний дим. Для людей, схильних до алергій, опинитися у зоні згоряння сухостою дуже небезпечно. Та найстрашнішим випалювання трави є в зоні міста, де на ґрунті і рослинах осідають важкі метали. Вдихаючи дим, люди отруюють свій організм. На сільських полях можуть вигоряти залишки отрутохімікатів, які використовують для обробки ґрунтів чи рослин. Небезпечні продукти згоряння вітер здатен переносити на великі відстані, відтак можуть постраждати не лише безпосередньо палії, – інформують надзвичайники.

Управління ДСНС в Івано-Франківській області звертається із проханням не спалювати сухої трави та не провокувати виникнення пожеж, котрі завдають чимало збитків господарству краю.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...