Мед Атлант

Як інноваційні рішення змінили діяльність підприємств ритейлу на Франківщині

Інноваційні рішення дозволяють значно економити час майже чотирьом мільйонам постійних клієнтів 1044 супермаркетів «АТБ» у 24 областях України, включаючи й нашу Франківщину. Найбільша торговельна мережа країни вкотре підтвердила свій статус драйвера усієї галузі ритейлу, реалізуючи стратегію диджиталізації.

Багаторічний лідер вітчизняного ринку роздрібної торгівлі запустив чат-боти в месенджерах Viber і Telegram. «АТБОТ» здатний оперативно реагувати на звернення клієнтів. Такий віртуальний «фахівець» вмить дасть відповідь на запитання покупця, допоможе знайти магазин, підкаже, чи є певний товар у наявності (на полицях маркетів «АТБ» зараз представлено понад 3,5 тис. найменувань продукції), розповість про акції та знижки. Якщо клієнт висловить бажання, розумний робот може надсилати персональні повідомлення про актуальні щотижневі пропозиції в мережі «АТБ».

Такий віртуальний помічник став гідною альтернативою спілкуванню з операторами гарячої лінії, адже зараз багатьом зручніше отримувати консультацію, використовуючи  месенджери. «АТБОТ» знає все, вміє блискавично обробляти інформацію, знаходить правильні рішення.

Технологічне оновлення допоможе «АТБ» продовжувати надавати традиційно високий рівень сервісу, забезпечити постійний зв’язок із мільйонами клієнтів. Серед опцій бота також збирання  й обробка відгуків і пропозицій, причому з подальшим зворотним зв’язком. Покупцеві згодом надають детальний звіт, як саме вирішили його питання. Сьогодні це вельми актуально, адже навесні 2019-го  уряд скасував норму обов’язкового ведення застарілої книги скарг. На відміну від неї чат-бот сім днів на тиждень цілодобово передає менеджменту пропозиції та побажання клієнтів, що живуть у 265 містах нашої країни.

Чат-бот стане незамінним помічником для тих, хто шукає роботу, в тому числі й у нашому Івано-Франківську. «АТБОТ» послуговується постійно оновлюваною базою  вакансій, отже, допоможе знайти роботу в компанії «АТБ» максимально близько до місця проживання людини. Він навіть здатен записати майбутнього працівника на співбесіду. Це дозволить людям не втратити нагоду приєднатися до більш ніж 60-тисячної команди лідерів.

Аби скористатися сервісами «АТБОТ», слід перейти за посиланням  Viber  або Telegram

«АТБ» постійно знаходить нові рішення. У дискаунтерах мережі, зокрема й на Франківщині, вже діють спеціально розроблені принципи викладки товарів, працюють POS-термінали, впроваджено безліч новацій.

На численних касах маркетів можна розрахуватися, використовуючи свій мобільний телефон (із системою Android та підтримкою NFC). Запущено й сервіс Apple Pay для оплати покупок одним дотиком iPhone.

За європейським зразком у дискаунтерах «АТБ» нового формату встановили холодильне та морозильне обладнання останнього покоління, новітню  систему  LED-освітлення. Використовують сучасні технології утеплення приміщень, опалення та рекуперації енергії. Все це підвищує енергоефективність на 70%. Оптимізація багатьох процесів, економія на електроенергії й опаленні  та тісна співпраця з виробниками дозволяють компанії формувати невисокі  ціни – на 10–15% нижчі  за середньоринкові. Якщо купувати  товари, що належать до ексклюзивного асортименту (на сьогодні це понад 900 найменувань), то зекономити можна 30% і навіть більше.

Ще одним інноваційним проєктом стало експериментальне відкриття «АТБ-Express» –  невеличких, але дуже зручних маркетів формату «магазин біля дому».

Автор: Ірина Поліщук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...