Мед Атлант

Генерал Марченко вийшов із СІЗО під заставу в 20 мільйонів

Сьогодні, 17 грудня, із СІЗО вийшов генерал-майор Дмитро Марченко.

Понад мільйон гривень зібрали під час благодійного заходу для військовослужбовця і більше 18 мільйонів дав екс-президент Петро Порошенко.

Відомо, що військовий вийшов із СІЗО, передає “Укрінформ“.

Я думаю, що це його(Порошенко) громадянська позиція, він дуже поважно ставиться до військових, до волонтерів, – зазначив Марченко.

Він також повідомив, що через адвокатів раніше йому надходили пропозиції вийти під заставу, але він відмовився, пояснивши, що не мав морального права залишити своїх підлеглих, які також перебували в СІЗО у “справі бронежилетів”. Після зміни їм запобіжного на цілодобовий домашній арешт він погодився вийти під заставу.

Також він заявив, що не причетний до закупівель бронежилетів.

Щодо справи хочу зразу уточнити, що як ДБР, так і багато ЗМІ трактують, що нібито я причетний до закупівлі неякісних бронежилетів. Хочу наголосити, що ні я, ні мої підлеглі ніколи в житті не були причетні до закупівель. У нас є лише маленька функція — це контроль якості, згідно тої документації, яку має Міністерство оборони. Також хочу наголосити, що ні я, ні мої підлеглі ніяких порушень своїх обов’язків не робили. Я несу за це повну відповідальність і готовий нести її в подальшому. Справа була сфабрикована, – заявив Марченко.

Але водночас, відповідаючи на запитання журналістів, він сказав, що не знає, кому вигідно було фабрикувати справу проти нього.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...